A gyümölcs az jelen esetben sárgabarack és cukordinnye.
1. Variáció
1,4 kg megtisztított sárgabarack
0,6 kg cukordinnye /kicsit kisebb, mint a sárgadinnye, édesebb és zöld színű/
140 g nyírfacukor
A felaprított gyümölcsre rászórom a nyírfacukrot és felfőzöm. Nem kell sokáig főzni csak annyi kell, hogy rottyanjon és onnan kb. 5 perc. Én nem adtam hozzá semmi mást, de lehet fahéjat, citromsavat, cukrot, szegfűszeget. Mivel cukordinnyét is tettem bele így annak az édessége is besegít így nem szükséges annyi cukor.
2. Variáció
2 kg megtisztított sárgabarack
1 kg cukordinnye
100 csepp stevia
Ezt ugyan úgy készítettem, mint az első variációt.
Miután üvegbe töltöttem a finomságot és rázártam a tetőt megfordítottam az üveget és állítólag ez biztosítja a tartósságot. Remélem így lesz :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése