2014. július 20., vasárnap

Lekvár-avagy hogy tegyük el a nyár ízeit őszre télre

Én egy olyan variációt csináltam, ami esetleg a nagyon édes lekvárt kedvelőknek nem nevezhető annak, de nekünk így izlik. Még érezhető a gyümölcs "igazi" íze és zamata. Az édesítő melett semmi más nincs benne a gyümölcsön kívül. 
A gyümölcs az jelen esetben sárgabarack és cukordinnye.

1. Variáció
1,4 kg megtisztított sárgabarack
0,6 kg cukordinnye /kicsit kisebb, mint a sárgadinnye, édesebb és zöld színű/
140 g nyírfacukor

A felaprított gyümölcsre rászórom a nyírfacukrot és felfőzöm. Nem kell sokáig főzni csak annyi kell, hogy rottyanjon és onnan kb. 5 perc. Én nem adtam hozzá semmi mást, de lehet fahéjat, citromsavat, cukrot, szegfűszeget. Mivel cukordinnyét is tettem bele így annak az édessége is besegít így nem szükséges annyi cukor.

2. Variáció
2 kg megtisztított sárgabarack
1 kg cukordinnye
100 csepp stevia

Ezt ugyan úgy készítettem, mint az első variációt.
Miután üvegbe töltöttem a finomságot és rázártam a tetőt megfordítottam az üveget és állítólag ez biztosítja a tartósságot. Remélem így lesz :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése