A recept Anyutól származik, azóta csak annyit változott, hogy jobb lett a máj zsír arány.
Ez az a bizonyos májas zsír, amit szinte minden ottalvós kirándulásra vinnünk kell és REVCO-s sítábor sincs enélkül. Akkor szoktam még csinálni, ha már nagyon unjuk a felvágottakat.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg csirke máj
3 vörös hagyma
mangalica zsír+kacsa vagy liba zsír
ízesítésnek delikát /kevés/
A hagymákat nem túl vékonyan felkarikázzuk, a májat szintén kisebb darabokra vágjuk.
Kb 1-2 cm zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, de ne piruljon és akkor hozzátesszük a feldarabolt csirke májat és annyi zsírt, hogy ellepje.
Addig amíg a máj megsül/megfő addig lehet nagy lángon utána viszont én leteszem a legkisebb takarékra és hagyom, hogy jó összerotyogjon.
Ízesíteni csak akkor szoktam amikor már biztosan jól megsült a máj pici delikátot /ízlés szerint/ szórok rá és ezzel együtt is főzöm.
Lehűtve, kenyérre kenve nagyon finom! Lila hagymával ütős!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése