2011. május 15., vasárnap

Sajtos-snidlinges rúd

Hozzávalók: /10-15 darabhoz/
1,5 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
1,5 dkg élesztő
25 dkg lisz+ a nyújtáshoz
2 evőkanál olivaolaj
csipet bors
1 mokkáskanál só
1 tojás sárgája

A töltelékhez:
10 dkg reszelt sajt
5-6 dkg snidling
2 evőkanál tejföl




A langyos tejbe teszünk egy evőkanál lisztet, a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztővel. A lisztet, az olívaolajat, a sót a borsot egy tálban elkeverjük, majd a tojássárgájával és az élesztős részt hozzáadva tésztává dagasztjuk. Ha jól kidolgoztuk a tésztát akkor meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a reszelt sajtot, a snidlinget és a tejfölt egy tálban alaposan elkeverjük. A sajt sósságától függően egy kevés sóval utána ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 12 cm széles csíkra nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük úgy, hogy a hosszanti szélén 1 cm-t tisztán hagyunk a ragasztáshoz. Ezt a csíkot megkenjük vízzel, és félbehajtjuk a tésztát, hogy a csíknál illeszkedjen. Késsel 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire helyezzük a rudakat, kellő távolságra egymástól.
15-20 perc alatt langyos helyen ismét a duplájára kelesztjük, ezután tojással vagy olíva olajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.
Jó vendégváró falat, ha már unjuk a pogácsát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése