A receptet Stahl Judit könyvében fedeztem fel és bekerült a kedvencek közé.
Hozzávalók:
30 dkg csokis vagy fehér keksz /Győri édes vagy zabfalat/
15 dkg vaj
/az eredeti receptben 20+10 dkg szerepel, de szerintem így egy kicsit vastagabb a tészta rész/
20 dkg tejcsoki
20 dkg étcsoki
20 dkg nutella
6 dl tejszín
ízlés szerint 1 dl rum, de én nem szoktam bele tenni
Elkészítés:
Egy 24 cm-es kapcsos torta formát kenőecsettel kikenek vékonyan olajjal. A kekszet késes robotgéppel morzsásra összetöröm, a vajat megolvasztom. A kekszhez keverem a vajat és a torta forma aljába nyomkodom.
A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördelem, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztom a Nutellával.
Megvárom amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verek a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára beteszem a hűtőbe. Ha kibírjuk azt a bizonyos 8-10 óra várakozási időt akkor jóízűen megesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése