2011. október 19., szerda

Zöldborsó püré, muffin formában sült baconos fasírttal

Ez lesz a mai menü. Nem bonyolult, melegíthető és még egészséges is! Fotók este!

Hozzávalók:



Zöldborsó püré:
  • zöldborsó
  • menta/petrezselyem
  • kevés vaj
  • só, bors
  • parmezán
A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, felteszem főni. Miután megfőtt, leszűröm, de a főzővíz egy részét félreteszem. A borsót összeturmixolom, adok hozzá egy keveset a főzővízből, hogy kellően krémes legyen. Sóval, apróra vágott petrezselyemmel/mentával, és egy kevés reszelt parmezánnal ízesítem. Végül egy-két diónyi vajat keverek bele.

Fasírt

  • 50 dkg darált hús
  • 1 zsömle
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • kevés olaj
  • petrezselyemzöld
Töltelékhez:
  • 6 főtt tojás
  • 3 kisebb mozzarellagombóc
Bevonáshoz: 12 szelet bacon
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a megfűszerezett húshoz. A zsömlét tejbe vagy vízbe áztatom és kinyomkodom. Ezzel és a többi alapanyag hozzáadásával egynemű masszát keverek. A tojásokat félbevágom és a mozzarellát 12 szeletre vágom.
A masszát 12 részre osztom és a kezembe kilapítom így kerül bele a fél kemény tojás és a szelet mozzarella. Gombócot formázok belőle és betekerem egy baconnal és mehet a formába.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Nagyon finom!

A két étel külön-külön is variálható más husival ill. körettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése