2011. május 13., péntek

Epres sztacsatellatorta

Hozzávalók 10-12 szelethez:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
2 dkg sötét kakaópor
2 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
3 dl hideg tejszín+ 1 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg fehér csokoládé
1 dkg zselatin
5 dkg étcsokoládé
20-30 dkg eper /kb. 20 db/




A receptet a Nők lapja konyha című újságba találtam és nem bírtam ki, meg kellett csinálni. Hát megérte, mert nagyon finom könnyű süti. Egy baja van, hogy csak friss eperrel az igazi.

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a vajjal simára keverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Végül hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Agy 22 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformába töltjük a piskótát. 180 fokos sütőbe készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez 3 dl hideg tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verünk, majd felhasználásig visszatesszük a hűtőbe. A fehér csokoládét gőz fölött az 1 dl tejszínnel megolvasztjuk. A zselatint fél dl hideg vízben megduzzasztjuk, majd a mikróban teljes felolvadásig melegítjük. Először kevés tejszínhabot adunk a fehér csokoládés részhez majd a maradékot is hozzákeverjük.Az így elkészült krémből 2 evőkanálnyit kiveszünk, belekeverjük a zselatinba, majd a zselatinos keveréket a krémhez adjuk és jól elkeverjük.
A piskótára felezett eper szemeket helyezünk majd a krémet egyenletesen elterítjük. Étcsokoládét olvasztunk gőz fölött és a krémre csugatjuk és egy kanál segítségével márványos mintát varázsolunk. Fogyasztás előtt pár órát hűtőbe kell tartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése