Vannak időszakok az életembe amikor nem tudok isler nélkül élni, viszont nem mindenhol olyan amilyet én szeretek. 2010 Karácsonyán tettem egy kísérletet a házi előállításra és nem mondom, hogy nem macerás, de nagyon finom frissen is és pár nappal később is. Persze ahhoz, hogy ne fogyjon el rögtön el kellett dugnom a család elől:)
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 0,5 dkg sütőpor
- citromhéj, vaníliás cukor
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, úgy hogy minél kevesebbszer érjen a vajas tészta a kezünkhöz hanem a pultra nyomkodjuk és utána gyorsan összeáll. Kinyújtjuk és a tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk az aljakat és a tetőket, sütőpapíros tepsire helyezzük és kisütjük. A kihűlt tészta egyik felét megkenjük savanykás lekvárral és hozzáragasztjuk a tetejét. Amikor kellően összeragadtak akkor gőz olvasztott étcsokoládéba /ha a csoki nagyon sűrű akkor kevés olajjal lehet lágyítani/ mártjuk az isler tetejét. Én egy fondü villa segítségével vettem ki a csokiból és rácsra tettem dermedni, díszítettem mandulával, kókuszreszelékkel stb.
Ebből a tésztából készítettem linzert is csak annak a tetejébe lyukat formáztam és sütés előtt lekentem tojással és megszórtam durvára tört dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése