Nem tudtam nem kipróbálni a nyuszi formára alakított pogácsa tésztát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerintem nem nyuszira hasonlít, de ezt nem árulom el senkinek.....
Az eredeti receptet egy kicsit feljavítottam, hogy ne csak vizuális élmény legyen!
Hozzávalók:35 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
60 ml tej
2,5 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 tk. cukor
2 tk. só /de mindig kóstolni kell a nyers tésztát, nyersen egy kicsit sósnak kell lennie, akkor lesz jó megsülve/
20 dkg tejföl
a kenéshez
1 tojás
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben a cukorral. A többi hozzávalót egy keverő tálba mérem és a végén az élesztőt is hozzáadom és kidagasztom a tésztát.
Szobahőmérsékleten hagyom kelni 30-40 percet.
Ezután egyforma méretű nyuszi alakot formázok belőle, aminek a füleit ollóval formázom meg.
Én szemeket is csináltam lenmaggal.
Még így sem hasonlít a nyuszira, de így legalább újévkor malacnak is elmegy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése