Száraz rész
15 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró
2 tk. sütőpor
3 ek. holland kakaó
Nedves rész
10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
4 tojás
10 dkg étcsoki
0,5 dl málnaszörp
Töltelékhez:
fél kg leszemezett ribizli-áfonya-málna
3 dl tejszín
1 ek. porcukor
1 zacskó habfixáló
vanília rúd
A száraz összetevőket egy nagyobb tálban összekeverem. A vajat habosra keverem a cukorral és a tojás sárgájával. Eközben a csokit gőz felett megolvasztom és ezt is hozzáadom.
A csokis vajas keveréket hozzáadom a száraz összetevőkhöz, ami egy elég sűrű massza lesz. A fehérjét habbá verem és óvatosan hozzákeverem a csokis mogyorós keverékhez. A sütőpapírral kibélet tortaformába teszem a tésztát és 30 perc alatt 180 fokon megsütöm.
Miután megsült egy fél centis darabot levágok a tortaformából és morzsásra töröm. Ez lesz majd a torta teteje. A tortalapot átitatom 0,5 dl málnaszörppel.
A töltelékhez a tejszínből és a cukorból habot verek és a fixálóval keményítem. Beledolgozom a vanília kikapargatott magjait és a gyümölcsöt. Rákenem a tortaformára és beborítom a morzsával.
Egy éjszakai pihentetés jót tesz neki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése