2010. december 27., hétfő

Vajas-tejes házikifli /kitekerhető/

Hozzávalók:
75 dkg liszt
2,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1tk. barna cukor
2 tojás
2 ek. burgonyapehely
1 ek. só
80 g olaj
130 g olvasztott vaj
+ egy kevés olvasztott vaj a kenéshez

A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
Az olvasztott vajon kívül mindent bele teszek egy nagy tálba a tejes cukros élesztőt is. A tészta nagyon könnyen összeáll és folyamatosan teszem hozzá az olvasztott vajat is. Ha az összes vajat felvette a tészta akkor jó alaposan megdagasztom. 30 percet meleg helyen kelesztem a tésztát.
Kelesztés után 16 egyenlő részre osztom mérleg segítségével és kis gombócokat formálok belőlük lekenem olvasztott vajjal és nejlon alatt még 10 percig kelesztem. A gombócból egy nagy háromszöget nyújtok és feltekerem a tésztát és patkó formára alakítom.
Lekenem tej tojás keverékével és megsütöm.
A tészta nagyon jól kezelhető és a kifli finom kívül ropogó, belül puha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése