2011. december 31., szombat

Mákos szélű, parmezános

Hozzávalók:
100 g hideg vaj, felkockázva
100 g parmezán vagy pecorino (mindenképpen intenzívebb ízű sajt legyen), reszelve
100 g tönköly fehérliszt
100 g fehérliszt
1 db bio tojás, szétválasztva
kevés víz
csipet só
bors
mák

Egy tálban a hideg vajat és a lisztet elmorzsolom. Ezután hozzáadom a sajtot a sót, pici frissen őrölt borsot a tojás sárgáját és annyi vizet /kb 0,5-1,0 dl/, hogy össze tudjuk állítani a a tésztát. Akkor jó, ha a tészta már nem ragad a tálhoz.
Kettéosztom a tésztát és kb. 3-4 cm átmérőjű rudat formázok belőle. Megkenem tojásfehérjével és beleforgatom az egész szemű mákban. Folpackba  csomagolva a mélyhűtőbe teszem kb. fél órára.
Miután kiveszem a sütőt előmelegítem 180 fokon a hengerből 5-6 mm vastag darabokat vágok. Sütőpapírra teszem és és 10-12 perc alatt megsütöm.
Nagyon jó sörkorcsolya és napokkal később is ropogós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése