2012. december 26., szerda

Marcipános tallér-Peti kedvence

Marcipános tallér

Ezt a receptet hagyományosan csak Karácsonykor készítem. A Peti kedvence és ez a színfolt a linzerek között, mivel színes marcipánnal szoktam készíteni.
A marcipán vastagsága nem elhanyagolható és meg lehet vele előzni egy csomó kritikát :))

Hozzávalók:/ kb. 60 db lesz belőle, attól függ, hogy milyen formát szúrok ki/
250 g liszt
150 g margarin
1 kk. sütőpor
80 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
50 g hámozott darált mandula
1 tojás sárgája


A díszítéshez:
100 g sűrű barack lekvár vagy szeder
300 g marcipán massza
/van hogy fehéret veszek és ételszínezékkel színezem, de van hogy színeset veszek/
100-200 g étcsoki
felezett mandula

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a sütőport, a porcukrot, a van. cukrot, mandulát, tojássárgáját és egy csipet sót és gyors mozdulattal összegyúrom.
Fóliába csomagolva fél órát a hűtőbe pihentetem.
A tésztát 3 mm vastagra nyújtom és 4 cm átmérőjű formával kiszúrom / kör, szivecske, virág/ kinek mi tetszik.
Sütőpapírral borított tepsibe teszem és arany sárgára sütöm 180 fokra előmelegített sütőben.

A marcipánmasszát átgyúrom és porcukorral szórt munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtom és ugyan olyan formával kiszúrom mint a tésztát.

A tészta korongokat megkenem a lekvárral, ráhelyezem a marcipánt és csokiba mártom a süti felét és mandulával díszítem.
Sokáig eláll!

A fényképen a piros és zöld színüek ezek a sütik. A linzer az isler recept alapján készült lekvárral.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése