2012. december 26., szerda

Tv-ropogós

TV- ropogós

Ez a recept az egyszer híres Károlyi cukrászda sós sajtos ropogós rágcsálnivalója.
Ha vékonyra nyújtjuk és jól meg van sütve akkor tényleg ropog és sokáig /hetekig/ eláll. Mondjuk ennyi ideje még sosem állt :)

Hozzávalók: 4 tepsi lesz belőle
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg só
25 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg juhtúró

Tetejére:
tojás a kenéshez
sajt
köménymag
lenmag
a szóráshoz


A hozzávalókat összegyúrom és egy órára beteszem a hűtőbe. Pihentetés után vékonyra 2-3 mm vastagságúra kinyújtom, olyan méretűre mint a tepsi. A tésztát feltekerem a sodrófára és áthelyezem a tepsibe. Ott rádlival felcsíkozom, lekenem tojással és megszórom sajttal, lenmaggal, köménymaggal ki mivel szereti. Fotó később!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése